Kalsiyum ve magnezyumun sağlığımız üzerindeki etkileri hakkında bilgi okurken, özellikle bu minerallerin kemik sağlığı ve kas fonksiyonları üzerindeki rolü dikkatimi çekti. Süt ve süt ürünleri gibi kalsiyum kaynakları benim için her zaman ön planda olmuştur ama yeşil yapraklı sebzelerdeki potansiyeli hiç düşünmemiştim. Ayrıca, kuruyemişlerin ve baklagillerin de bu mineraller açısından zengin olduğunu öğrenmek benim için faydalı oldu. Peki, takviye kullanma ihtiyacı hissettiğinizde, hangi kaynakları tercih etmeliyiz? Özellikle vejetaryenler için önerileriniz neler?
Kalsiyum ve magnezyumun sağlığımız üzerindeki etkileri hakkında bilgi okurken, özellikle bu minerallerin kemik sağlığı ve kas fonksiyonları üzerindeki rolü dikkatimi çekti. Süt ve süt ürünleri gibi kalsiyum kaynakları benim için her zaman ön planda olmuştur ama yeşil yapraklı sebzelerdeki potansiyeli hiç düşünmemiştim. Ayrıca, kuruyemişlerin ve baklagillerin de bu mineraller açısından zengin olduğunu öğrenmek benim için faydalı oldu. Peki, takviye kullanma ihtiyacı hissettiğinizde, hangi kaynakları tercih etmeliyiz? Özellikle vejetaryenler için önerileriniz neler?
Cevap yaz